Литвин прогнозує активізацію дискусії щодо вступу України до митного союзу ЄЕП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин прогнозує активізацію дискусії щодо вступу України до митного союзу ЄЕП

223
Голова Верховної Ради Володимир Литвин прогнозує активізацію дискусії щодо вступу України до митного союзу Єдиного економічного простору (Росія, Білорусь, Казахстан) після початку кампанії з виборів парламенту.
Про це він сказав в ефірі радіо "Ера".
"Беру на себе сміливість прогнозувати, що з початком виборчої кампанії ці дискусії отримають друге дихання", - сказав він.
Крім цього, Литвин, коментуючи заяву віце-спікера Миколи Томенка про те, що Рада, затвердивши рекомендації парламентських слухань (про стан і перспективу розвитку економічних відносин України з Європейським Союзом та митним союзом), припинила дискусію про можливе входження в митний союз, зазначив, що це скоріше емоційна заява.
За його словами, у середу він підписав відповідну постанову про затвердження таких рекомендацій.
Спікер підкреслив, що в документі йдеться про те, що євроінтеграція є визначальним вектором зовнішньої політики, однак водночас там відзначається необхідність вивчення питання про вигоду для України вступу до митного союзу.
Як повідомляло агентство, прем'єр-міністр Микола Азаров вважає важливим укладення угод про зону вільної торгівлі як з ЄС, так і з митним союзом.
7 квітня Президент Віктор Янукович допустив участь України в митному союзі в рамках ЄЕП, позначивши його формат як "3+1".
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас