Експерт: росіяни надають перевагу оренді квартири над іпотекою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: росіяни надають перевагу оренді квартири над іпотекою

Кредит&Депозит
313
Більшість росіян вибирають оренду квартири і навідріз відмовляються влазити в іпотеку. До таких висновків дійшов генеральний директор компанії "Тубар-нерухомість" Вахтанг Тужба.
Як пояснили в прес-службі компанії, іпотека вигідна лише в тому випадку, якщо її щомісячні виплати менше орендної плати. "Ринок оренди серйозно залежить від рішень банків з іпотеки. Якщо починається повальне зниження іпотечних ставок, то падає попит на оренду, і навпаки - в агентства надходить особливо багато заявок в ті періоди, коли банки піднімають ставки", - зазначив Тужба.
Крім того, далеко не всі зараз впевнені в завтрашньому дні і не можуть гарантувати можливість фіксованих виплат, констатують аналітики. Якщо з господарем можна домовитися про відстрочення місячної плати, то "з банком домовитися у вас навряд чи вийде", відзначають вони.
При цьому власники і багато квартиронаймачів обирають довготривалу оренду. Останні часто заселяються за вигідними цінами з умовою ремонту за свій рахунок.
Проте не можна однозначно стверджувати, що оренда менш витратна, ніж іпотека, відзначають в компанії. Фахівці радять брати житло в розстрочку тоді, коли первісний внесок становить близько 70%: за внеску в 20-25% іпотека все життя висітиме дамокловим мечем.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас