ЄБРР відмовився підтримувати Білорусь — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР відмовився підтримувати Білорусь

Казна та Політика
610
Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) пропонує Мінську замість грошей провести "демократичні і ринкові реформи".
ЄБРР не фінансуватиме раніше заплановані проекти у державному енергетичному секторі, в тому числі щодо поновлюваних джерел енергії і в сфері транспортної інфраструктури, передає РІА Новини.
При цьому ЄБРР надалі буде підтримувати тільки підприємства приватного сектору та має намір розширити програми фінансування приватного бізнесу.
ЄБРР наполягає на проведенні білоруською владою "демократичних та ринкових реформ у відповідності до своїх зобов'язань".
Причини, що спонукали керівництво ЄБРР відмовити в підтримці білоруській державі, в повідомленні не названі.
Останніми тижнями економічна стабільність Білорусі похитнулася. Країна відчуває гострий брак вільних грошей, особливо іноземної валюти. Намагаючись зберегти контроль над ситуацією, Національний банк Білорусі припинив продаж іноземної валюти комерційним банкам для її продажу в обмінних пунктах і спростував чутки про майбутню девальвацію, повністю виключивши можливість знецінення національної валюти. Брак іноземної валюти призвів до зникнення імпортних товарів з полиць магазинів у деяких містах країни.
ЄБРР розвиває в Білорусі 33 проекти, всі - у приватному секторі економіки. Обсяг інвестицій організації в республіку складають, за власними даними банку, 550,7 млн. євро. Понад 70% інвестицій ЄБРР спрямовані у фінансовий сектор країни, менш 10% - у виробничу галузь республіки. Білорусь - одна з найменш реформованих країн, в яких працює ЄБРР.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас