Табачник: На літнє оздоровлення дітей в 2011 р. передбачено 1,5 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Табачник: На літнє оздоровлення дітей в 2011 р. передбачено 1,5 млрд грн

Казна та Політика
291
На попередньому засіданні Кабінету міністрів України, за пропозицією прем'єр-міністра Миколи Азарова, було схвалене рішення про створення штабу з організації належного рівня підготовки та проведення літнього оздоровлення та відпочинку дітей. Про це сьогодні журналістам повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, передає прес-служба Міносвіти.
"Рішенням уряду мені доручено очолити цей штаб", - зазначив міністр. Він також додав, що минулого тижня в 27 регіонах України проходили перевірки стану готовності дитячих закладів відпочинку до початку роботи.
"За оперативними даними в 2011 році планується забезпечити відпочинком 2 млн 354 тис. дітей у віці від 7 до 16 років, тобто дітей шкільного віку, що складатиме 54,5% від загальної кількості дітей в країні", - підкреслив Табачник.
За даними областей, більше 60% дітей планують оздоровити у Дніпропетровській, Донецькій, Київській, Луганській, Хмельницькій, Черкаській, Полтавській областях та м.Севастополі. Найгірші показники, як і минулого року, в 4 регіонах - Львівська область (планували оздоровлення всього 33%), Херсонська область - 34,5%, Кіровоградська область - 38,5%, та м.Київ - не більше 34%. Щодо фінансового забезпечення оздоровлення і відпочинку дітей, цього року заплановано спрямувати на ці потреби понад 1,5 млрд. грн. "За оперативними даними, на проведення оздоровчої кампанії в 2011 році з різних джерел планується направити 1 млрд 527 млн ​​грн", - підкреслив Табачник.
"У поточному році зусиллями уряду планується відновити 13 стаціонарних закладів відпочинку дітей, які не працювали в попередньому році, або використовувалися не за призначенням", - зазначив міністр.
За словами Табачника, з місцевих бюджетів на оздоровлення найбільше коштів спрямовує Донецька, Дніпропетровська, Запорізька області, тоді, коли найменші суми на відпочинок дітей передбачили Тернопільська та Львівська області.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас