Електрички з'їдають українські залізниці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Електрички з'їдають українські залізниці

807
За результатами 4 місяців 2011 р. збитки від приміських перевезень пасажирів "Укрзалізниці" склали 1 млрд. грн., що більше, ніж минулого року, на 110,9 млн. грн., або на 12,2%.
Про це УНІАН повідомили в прес-службі "Укрзалізниці".
Згідно з повідомленням, таким чином, покриття витрат доходами цього сегмента становить 10,5%.
Як вважають у відомстві, недостатній рівень отриманих доходів обумовлений небажанням пасажирів платити за проїзд, невисоким рівнем тарифів у приміському сполученні, а також значною кількістю пільгових категорій громадян (близько 70% всіх перевезених пасажирів складають пільговики).
Нагадаємо, на залізницях України пільговий проїзд надається 26 категоріям громадян, які мають таке право відповідно до чинного законодавства. Збитки залізничного транспорту загального користування від використання пільгових тарифів, відповідно до Закону України "Про залізничний транспорт", повинні відшкодовуватися залізницям за рахунок державного або місцевих бюджетів залежно від того, яким органом ухвалено рішення про введення пільг, проте ситуація з компенсацією, як повідомлялося, як і раніше залишається незадовільною.
З січня по квітень 2011 року залізниці України перевезли пасажирів пільгових категорій на суму 180,1 млн. грн., а компенсацію отримали лише розміром 41,4 млн. грн. - 23% від необхідної суми.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас