Кабмін запропонував врегулювати відносини між владою і суспільством — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін запропонував врегулювати відносини між владою і суспільством

300
Кабінет Міністрів пропонує врегулювати законодавчо процедурні елементи відносин органів влади з громадянами. Під час засідання уряду 25 травня ухвалено проект Адміністративно-процедурного кодексу України, який був розроблений Міністерством юстиції. Про цьому поінформував міністр юстиції Олександр Лавринович, повідомили УНН в прес-службі Мін'юсту.
За словами міністра, Адміністративно-процедурний кодекс має стати спільним нормативно-правовим актом, який встановить принципи відносин між органами виконавчої влади та місцевого самоврядування з одного боку, і фізичними та юридичними особами з іншого.
Чиновник відзначив, що це питання є особливо актуальним для України, оскільки досі більшість процедурних елементів відносин органів влади з громадянами або не регулюються законодавством взагалі, або ж регулюються підзаконними нормативно-правовими актами.
При цьому, за словами міністра, більшість нормативних актів, якими на сьогодні регулюється право громадян України на звернення до органів державної влади та органи місцевого самоврядування, а також деякі процедурні питання розгляду таких звернень, що не відповідають стандартам Ради Європи, зокрема, не забезпечують права людини на участь у вирішенні справи, що стосується її прав і законних інтересів.
Міністр зазначив, що Кодекс дозволить захистити права і законні інтереси особи у відносинах з державою, сприятиме обмеженню проявів бюрократизму, свавілля і корупції з боку службовців, підвищить ефективність роботи органів влади.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас