Експерти: На ринку нерухомості Києва 80% покупки здійснюють приїжджі громадяни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: На ринку нерухомості Києва 80% покупки здійснюють приїжджі громадяни

Нерухомість
742
На ринку нерухомості Києва змінився портрет покупця: якщо до кризи 90% житла в столиці купували кияни, а 10% - іногородні, то зараз 80% покупок здійснюють приїжджі громадяни, а 20% покупок формують кияни.
Таку думку висловили експерти під час зустрічі Ukrainian Real Estate Club.
Як наголошується в повідомленні на сайті URE Club, якщо раніше істотний прошарок споживачів становив так званий середній клас, то зараз покупці подібної категорії практично відсутні.
При цьому під час ділового сніданку на тему Ринок житлової нерухомості з точки зору купівельної спроможності, в рамках обговорення тенденцій на ринку житлової і заміської нерухомості всі експерти зійшлися на думці, що купівельна спроможність населення значно скоротилася під час кризи.
Також експерти відзначили, що сучасний покупець став більш обережним: якщо раніше в пріоритетах покупців була стадія будівництва будинку і його введення в експлуатацію, то зараз він бажає отримати повний пакет документів, щоб застрахувати себе від непередбачених ситуацій.
Раніше вже повідомлялося, що 34% наймачів житла у Києві - корінні жителі столиці. Орендувати квартири їх змушує потреба у поліпшенні житлових умов.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас