ЄС розміщує новий випуск облігацій для фінансування допомоги Ірландії та Португалії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС розміщує новий випуск облігацій для фінансування допомоги Ірландії та Португалії

Фондовий ринок
155
Євросоюз у середу розміщує п'ятирічні облігації на суму 4,75 млрд євро, щоб залучити кошти для фінансування програм порятунку Ірландії та Португалії, повідомляє агентство Bloomberg.
За словами джерела, облігації будуть випускатися через Європейський механізм фінансової стабілізації (European Financial Stabilization Mechanism, EFSM).
У понеділок EFSM вже залучив 4,75 млрд євро за рахунок розміщення десятирічних бондів. Прибутковість цих паперів склала 14 базисних пунктів до середньоринкових свопів. Найбільшими покупцями облігацій стали азійські інвестори, вони викупили 25% розміщеного обсягу.
Євросоюз планує залучити загалом 15,3 млн євро до 15 липня. ЄС був змушений підвищити прогнози запозичень для Європейського фонду фінансової стабільності (European Financial Stability Facility, EFSF) і EFSM після того, як Португалія слідом за Ірландією звернулася до нього за допомогою.
П'ятирічні папери є четвертим випуском, розміщених EFSM. Організаторами випуску цих облігацій стали Deutsche Bank AG, HSBC Holdings Plc, Societe Generale SA і UBS AG.
Нагадаємо, що 16 травня міністри фінансів єврозони одноголосно схвалили виділення пакета фінансової допомоги Португалії на загальну суму 78 млрд євро. Як повідомляється в заяві Єврогрупи, дві третини з цього обсягу планує надати ЄС, одну третину - МВФ. Очікується, що перший транш фінансової підтримки одночасно від ЄС і МВФ буде спрямований Лісабону на початку червня.
В обмін на надання кредиту португальський уряд повинен буде вжити низку заходів зі скорочення бюджетного дефіциту. У 2011 році дефіцит повинен скласти 5,9% ВВП, у 2012 - 4,5%, в 2013 - 3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас