Азаров назвав Присяжнюка найкращим топ-менеджером свого уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров назвав Присяжнюка найкращим топ-менеджером свого уряду

Аграрний ринок
2654
Під час сьогоднішнього засідання Кабінету Міністрів України прем'єр-міністр Микола Азаров відзначив позитивні результати Мінагрополітики і назвав роботу аграрного міністра Присяжнюка "рекордною". За його словами, для проведення посівної кампанії цього року аграрії змогли залучити втричі більше кредитних коштів, ніж минулого року, і внести найбільшу кількість добрив за всі роки незалежності України.
Говорячи про підсумки весняно-польових робіт, які обговорювалися на сьогоднішньому засіданні уряду, Азаров відзначив, що потреба українців у продовольстві буде забезпечена. "Зараз завершуються посівні роботи. Площі посівних культур, які традиційно споживають українці, з запасом забезпечать нашу потребу. Зараз відбувається внесення добрив", - повідомив він.
Як зазначив прем'єр, цього року аграрії внесли рекордну кількість добрив за всі роки незалежності - 78 кілограмів діючої речовини на 1 гектар землі. Минулого року було внесено 51 кілограм на 1 гектар землі. "Вперше ми переламали тенденцію, коли з дерева беремо черпаком, а вкладаємо чайною ложкою", - додав Микола Азаров.
Надалі уряд планує досягти показника 160 кілограмів добрив на 1 гектар землі. Для цього Міністерство аграрної політики і продовольства спільно з Міністерством енергетики та вугільної промисловості розробить довгострокову державну програму забезпечення аграрного комплексу України добривами, в першу чергу вітчизняного виробництва.
Завдяки заходам Мінагрополітики для проведення посівної кампанії 2011 вітчизняні сільгоспвиробники залучили втричі більше кредитних коштів, ніж минулого року. А також вклали 27,5 мільярдів гривень власних ресурсів, що майже на 2 мільярди більше, ніж за весь минулий маркетинговий рік.
"На компенсацію залучених кредитів в державному бюджеті передбачено 531 млн гривень. Крім того, Мінагрополітики пропонують витратити додатково півмільярда за іншою статтею бюджету для підтримки вітчизняного виробника. Цю пропозицію ми розглянемо", - відзначив глава уряду.
Цього року розширено площі посівів під зернові культури: вони складуть 15,6 мільйонів гектарів, що на 500 тисяч гектарів більше, ніж у минулому році. Також на 90 тисяч гектарів збільшені посіви гречки, на 62 тисячі гектарів - цукрових буряків.
Як вже повідомлялося, раніше Кабмін підтримав ініціативу Миколи Присяжнюка і скасував квотування експорту кукурудзи. Під час сьогоднішнього засідання уряд скасував дію квот на експорт зернових з України, врахувавши результати успішних переговорів Міністерства аграрної політики і продовольства з керівниками міжнародних установ аграрної сфери.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас