Білоруські вкладники втратили мільярд доларів через девальвацію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білоруські вкладники втратили мільярд доларів через девальвацію

Валюта
1599
У Білорусі вкладники банків на своїх рахунках у білоруських рублях втратили більше мільярда доларів через девальвацію національної валюти.
На початок квітня сума вкладів населення в національній валюті становила 9,7 трильйони білоруських рублів, що за курсом обміну 3100 рублів за долар становило близько 3,1 мільярда доларів. Після проведеної владою 24 травня девальвації ця ж сума за курсом обміну 4930 рублів за долар зменшилася до 1,8 мільярда доларів. За один день на рахунках у національній валюті населення втратило 1,3 мільярда доларів, підрахували економісти.
Національний банк у середині травня підвищив ставку рефінансування з 13 до 14% річних, з метою "забезпечити збереження і привабливість рублевих вкладів населення та організацій у банках", в умовах "значного зростання в нинішньому році споживчих цін в країні".
Між тим, це не врятувало рублеві депозити від знецінення як в результаті інфляції, так і особливо після проведеної владою різкої девальвації офіційного курсу білоруського рубля - на 56%.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас