"Сбербанк Росії" планує довести частку участі в об'єднаній біржі до 15% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Сбербанк Росії" планує довести частку участі в об'єднаній біржі до 15%

Фондовий ринок
173
"Сбербанк Росії" планує довести частку участі в об'єднаній біржі до 15%. Про це повідомила на брифінгу заступник голови правління "Сбербанку" Белла Златкис, передає РБК. "Це пов'язано з тим, що РТС повертає ті активи, які вона перевела на НП РТС, і наші домовленості виглядають таким чином, що воно (НП РТС) будуть розплачуватися акціями РТС", - заявила Б. Златкис і додала: "Тому я думаю, що ми можемо піднятися до 15%".
Наприкінці березня 2011р. "Сбербанк Росії" збільшив частку в статутному капіталі ММВБ з 7,281% до 10,183%. Тоді Б. Златкис говорила, що після злиття РТС і ММВБ частка ВАТ "Сбербанк Росії" в об'єднаній біржі може скласти 11-12% з урахуванням частки ЗАТ "ІК "Трійка Діалог". За її словами, на той момент, з урахуванням всіх ( в тому числі недавно придбаних) часток, якими володіє "Сбербанк" в РТС і ММВБ, частка в об'єднаній біржі не перевищувала 10%.
Заступник голови правління "Сбербанку" відзначала, що нові придбання акцій бірж істотно не збільшать загальної частки банку в об'єднаній біржі. "Якщо навіть ми скупимо все, що пропонується на ринку (а ми цього робити не будемо), то наша частка не перевищить 20%", - заявила вона. Як відзначила Б. Златкис, частка "Трійки Діалог", що купується "Сбербанком", є одним із засновників РТС і додасть до загальної частки "Сбербанку" 3-4%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас