Глава Єврокомісії Баррозу підтримує кандидатуру Лагард на пост глави МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава Єврокомісії Баррозу підтримує кандидатуру Лагард на пост глави МВФ

169
Голова Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу підтримує кандидатуру міністра фінансів Франції Крістін Лагард на пост директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ). Лагард, за його словами, має всі необхідні якості, щоб працювати над забезпеченням стабільності світової економіки.
"Лагард є шанованою людиною в міжнародному співтоваристві. Європейська комісія вірить, що якості Лагард поряд з її захопленістю питанням управління глобальними економічними процесами необхідні для виконання місії МВФ щодо забезпечення стабільності світової економіки", - цитує Reuters офіційну заяву Баррозу.
Раніше в середу Лагард висунула свою кандидатуру на пост директора-розпорядника МВФ. Багато європейських країн, включаючи Великобританію і Німеччину, схвалили її кандидатуру на цю посаду. Відзначимо, що до сьогоднішнього дня сама Лагард не афішувала своїх намірів.
Нагадаємо, попередній глава МВФ Домінік Стросс-Кан 14 травня 2011 був звинувачений у спробі зґвалтування. Після цього чиновник подав у відставку з поста директора-розпорядника цієї організації. На даний момент він перебуває під домашнім арештом у Нью-Йорку, у його справі триває судовий розгляд.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас