Суд перегляне правомірність порушення справи стосовно Анатолія Гриценка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд перегляне правомірність порушення справи стосовно Анатолія Гриценка

Кримінал
706
Вчора Апеляційний суд Криму частково задовольнив апеляцію адвоката колишнього голови Верховної ради Криму, депутата кримського парламенту від Партії регіонів Анатолія Гриценка на рішення Центрального районного суду Сімферополя. В апеляційній інстанції вважають неправомірною відмову районного суду скасувати постанову прокуратури Криму про порушення стосовно Гриценка кримінальної справи.
Нагадаємо, 21 січня прокуратура Криму порушила кримінальну справу стосовно Анатолія Гриценка за ч. 3 ст. 365 КК ("перевищення влади або службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків"; карається позбавленням волі на термін до 10 років). Підозрюваний був затриманий 24 січня. За даними Генпрокуратури, Гриценко, очолюючи Ленінську райдержадміністрацію (з січня 2001 по липень 2005 року), незаконно вилучив 4,8 тис. га землі з користування військового радгоспу "Азовський", завдавши державі збитку на суму 23 млн грн. 27 січня Центральний райсуд Сімферополя вибрав запобіжний захід для Гриценка, і в даний час він перебуває в СІЗО Сімферополя.
На вчорашньому засіданні адвокат Гриценка Віктор Овечкін зажадав скасувати рішення суду першої інстанції, а також постанову прокуратури Криму про порушення стосовно його підзахисного кримінальної справи. Колегія суддів частково задовольнила апеляцію Овечкіна - скасувала рішення Центрального райсуду у зв'язку з порушеннями законодавства при розгляді скарги і направила її на новий розгляд.
"Тепер райсуд вивчатиме наші аргументи детальніше", - заявив Віктор Овечкін, висловивши надію, що якщо суд визнає незаконною постанову про порушення кримінальної справи, то його підзахисному змінять запобіжний захід. Наступне засідання Центрального райсуду має відбутися через тиждень.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас