Швейцарія заморозить банківські рахунки президента Сирії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Швейцарія заморозить банківські рахунки президента Сирії

Казна та Політика
197
Швейцарія розширила список сирійських високопоставлених осіб, стосовно яких Берн вводить санкції. До нього потрапив і президент Сирії Башар Асад, передає Associated Press.
Уряд Швейцарії заявив про те, що активи президента Асада будуть заморожені. Влада вимагає від всіх банків надавати інформацію про його рахунки.
Кабінет міністрів держави також заборонив сирійському президенту в'їжджати на швейцарську територію або ж прямувати транзитом через Швейцарію в якусь ще країну. Всього швейцарська влада ввела санкції Стосовно 23 високопоставлених сирійських осіб.
Санкції пов'язані з жорстким придушенням акцій протесту, які проходять у Сирії з березня цього року. За повідомленням сирійської правозахисної організації "Савасія", кількість жертв розгонів антиурядових демонстрацій в Сирії перевищила 1,1 тис. осіб. Влада країни заявляє, що немало убито і серед працівників поліції і військовослужбовців армії, які намагаються забезпечити порядок під час акцій протесту.
Протестуючі закликають до повалення режиму президента країни Башара Асада і його партії "Баас". Заворушення були викликані аналогічними антиурядовими виступами в сусідніх арабських державах, зокрема в Єгипті і Тунісі, де результатом стало скидання діючих режимів.
Раніше Європейський союз (ЄС) прийняв санкції проти президента країни, заборонивши в'їзд до країн ЄС і заморозивши його рахунки. Сирійська влада звинувачує терористичні угруповання в спробах дестабілізації обстановки в країні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас