Експерт: Банки підвищать вимоги до першого внеску по кредиту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Банки підвищать вимоги до першого внеску по кредиту

Кредит&Депозит
759
Фінансова криза піднесла банкірам дуже важливий урок у вигляді неповернення кредитних заборгованостей, і тепер банки знову будуть змушені вимагати великі перші внески по кредитах. Про це під час круглого столу заявила голова "Першого всеукраїнського бюро кредитних історій" Антоніна Паламарчук.
"Перший урок, який винесли банки після фінансової кризи, пов'язаний з валютним кредитуванням, і зараз зрозуміло, що питання про нього взагалі не обговорюється. Друге - це застава, запропонувавши яку, можна було швидко отримати кредит. Але сьогодні банки будуть змушені уважніше вивчати бізнес клієнта, його можливості, адже за час кризи вартість застав знизилася", - резюмувала Паламарчук.
Але найголовніше, що мотивує позичальника повністю сплатити кредит, це великий розмір першого внеску по кредиту, саме до цієї практики повертатимуться українські банки, впевнена експерт.
"Криза показала, що якщо людина робить великий перший внесок, то вона робитиме все, щоб цей кредит сплатити, щоб не втратити свої гроші. Банки зрозуміли свої помилки в кредитуванні з мінімальними внесками в п'ять відсотків, або взагалі без них, і сьогодні знову вимоги до цих внесків зростуть", - підсумувала Паламарчук.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас