Арбузов дозволив банкам спекулювати валютою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арбузов дозволив банкам спекулювати валютою

Валюта
7927
Національний банк України скасував заборону для банків на купівлю і продаж валюти протягом одного операційного дня на міжбанківському ринку. Відповідна постанова НБУ була опублікована 20 травня в № 35 у виданні "Офіційний вісник України".
Відповідне рішення було прийняте на виконання положень меморандуму про співпрацю з Міжнародним валютним фондом, який вимагає від Нацбанку України лібералізувати обмінний курс гривні.
Заборона на одночасний продаж і купівлю валюти була введена НБУ в період фінансово-економічної кризи для запобігання спекулятивному "розгойдуванню" курсу.
Раніше перший заступник голови Нацбанку Юрій Колобов заявив, що попит і пропозиція на валютному ринку України в даний час збалансовані.
За його словами, з початку року Нацбанк поповнив валютні резерви шляхом інтервенцій на міжбанківському ринку більш ніж на 2 млрд доларів, створивши значний запас міцності. Колобов уточнив, що дефіцит поточного рахунку за I квартал 2011 року склав всього лише 700 млн доларів, тоді як позитивне сальдо фінансового рахунку досягло 1,9 млрд доларів.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас