Чистий прибуток банків США в I кварталі зріс на 67% - до 29 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чистий прибуток банків США в I кварталі зріс на 67% - до 29 млрд дол.

Казна та Політика
55
Банки США в першому кварталі 2011 року зафіксували сукупний чистий прибуток у розмірі $29 млрд, що на 67% вище рівня за той же період 2010 року, у зв'язку зі скороченням відрахувань на покриття безнадійних кредитів і одноразових списань, повідомила Федеральна корпорація зі страхування депозитів (FDIC) США.
Обсяг банківського прибутку в січні-березні був максимальним з початку фінансової кризи. Майже 60% американських банків відзначили зростання прибутку, частка збиткових фінкомпаній скоротилася до 15,4%.
Проте показники виручки банків демонструють ознаки ослаблення, а обсяги кредитних портфелів, як і раніше, скорочуються, пише The Wall Street Journal.
Чистий процентний дохід банків скоротився вперше з 1989 року - на 3%. Виручка банків від операцій впала на 3,2%.
"В банків все ще багато проблем. Процес відновлення банківських активів триває, але він ще не завершений", - відзначила голова FDIC Шейла Бер під час прес-конференції, присвяченої щоквартальному звіту про фінсектор.
Число проблемних кредитно-фінансових установ у минулому кварталі досягло 888 в порівнянні з 884 на кінець 2010 року.
Скорочення виручки було найбільш помітне в звітності найбільших банків США. Шість з 10 найбільших фінкомпаній оголосили про зниження виручки від основної діяльності і доходів, окрім процентного доходу, тоді як скорочення чистого процентного доходу зафіксували 8 з 10 компаній.
Загальний обсяг кредитних і лізингових портфелів американських банків, за даними FDIC, зменшився в I кварталі на 1,7%, що є одним з самих негативних результатів за ті 28 років, що корпорація збирає ці дані.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас