Археологи знайшли череп Мони Лізи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Археологи знайшли череп Мони Лізи

853
Італійські археологи при розкопках на території колишнього жіночого монастиря Святої Урсули у Флоренції знайшли останки, які можуть належати жінці, яка позувала для легендарної картини Леонардо да Вінчі "Мона Ліза".
Кістки і череп були знайдені в могилі під підлогою церкви монастиря. Археологи дістали ці останки не випадково. Саме у цьому склепі, на їхню думку, була похована Ліза Герардіні дель Джокондо - знатна флорентійка, який, з чуток, стала музою великого художника, пише Euromag.
Ліза Герардіні провела в цьому монастирі останні роки свого життя.
"Незважаючи на те, що поки не відомо, кому належать знайдені останки, сам факт виявлення людських кісток підтверджує нашу гіпотезу про знаходження на території монастиря могили Мони Лізи", - підкреслив глава комітету з культурних і історичних цінностей Італії Сільвано Вінчеті.
Він повідомив, що череп, безумовно, належав жінці. Тепер дослідники повинні порівняти зразки ДНК, взяті з знайденого черепа, з ДНК двох дітей Джерардіні, які поховані поблизу.
Потім вчені проведуть за допомогою комп'ютерних технологій фізіогномічну реконструкцію обличчя, щоб порівняти отриманий результат із зображенням Джоконди на картині Леонардо да Вінчі.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас