Китай підтримає французького кандидата на пост глави МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай підтримає французького кандидата на пост глави МВФ

Казна та Політика
263
Китай підтримає кандидатуру міністра фінансів Франції Крістін Лагард при виборах нового глави Міжнародного валютного фонду. Про це повідомив спікер французького уряду Франсуа Баруен, пише The Wall Street Journal. Баруен в тому ж зверненні відзначив, що рішення про висунення Лагард урядом Франції ще не прийнято.
Європейська комісія вважає, що зараз призначення європейця на пост президента МВФ має критичне значення для Європи через наростання там боргової кризи. Фонд виступає як один з основних кредиторів країн, що мають потребу.
Підтримка з боку Китаю значно збільшить шанси французького міністра на перемогу, якщо вона стане кандидатом від ЄС. За негласною домовленістю з США МВФ завжди очолює європеєць. Проте країни, що розвиваються, стали виражати незадоволеність цією традицією і хотіли б бачити свого представника на високому посту.
Про підтримку Лагард офіційно оголосила і Швеція. У ЗМІ з'являлися повідомлення про те, що Великобританія і Німеччина також схиляються до її кандидатури.
У свою чергу країни, що розвиваються, вважають, що МВФ має очолити їхній представник. ЗМІ розглядають можливих кандидатів з Туреччини, Мексики, ПАР, Індії та інших країн. Зі своїм вибором вже визначилися країни СНД - вони запропонували главу Нацбанку Казахстану Григорія Марченка. Мексика теж висунула свого кандидата - президента Нацбанку Агустіна Карстенса.
Пост президента МВФ звільнився після відставки Домініка Стросс-Кана, який був поміщений під варту в Нью-Йорку через звинувачення в зґвалтуванні.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас