Голова Нацбанку Польщі: підстав для вступу до єврозони поки немає — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова Нацбанку Польщі: підстав для вступу до єврозони поки немає

Валюта
524
Польща поки не бачить підстав для вступу в єврозону з урахуванням кризи, яку наразі час переживає загальноєвропейська валюта євро. Як повідомляє ІТАР-ТАРС, про це в інтерв'ю газеті Financial Times Deutscheland заявив глава Національного банку Польщі Марек Бєлка. "У ці неспокійні часи нам здається розумним не вступати в єврозону", - сказав він.
За словами керівника Центробанку, "населення країни наразі також скептично ставиться до цього питання".
"Доти, доки Греція продовжує залишатися відкритою раною валютного союзу, євро не представляється настільки привабливим, яким він колись був або яким він, можливо, ще стане", - зазначив Білка. Водночас, за його оцінкою, "в довгостроковій перспективі наявність власної національної валюти в результаті серйозних коливань обмінного курсу обходиться занадто дорого". "Від цього страждають, перш за все, підприємства малого і середнього бізнесу, що є основою польського народного господарства", - пояснив банкір.
Білка не назвав конкретного терміну приєднання Польщі до єврозони, однак, за його словами, якщо ситуація в європейському валютному просторі стабілізується, країна цілком може форсувати вступ до нього.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас