Порошенко: Ситуація в Україні дає підстави для оптимізму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко: Ситуація в Україні дає підстави для оптимізму

Валюта
1116
На сьогоднішній день ситуація в Україні дає підстави для оптимізму. Про це заявив голова ради Національного банку України Петро Порошенко в ефірі одного з вінницьких телеканалів.
"Я вважаю, що ситуація, яка є в Україні, на сьогоднішній день дає підстави для оптимізму. В нас відновилося кредитування. Як голова Ради Національного банку я можу сказати, що Нацбанк свої зобов'язання і в частині стабілізації валюти, і в частині відновлення кредитування, і в частині зниження ставок кредитування, і в частині доступу, і в частині обережності банків до цієї відповідальної діяльності свою роботу зробив", - сказав Порошенко.
Однак він зазначив, що це не означає, що повністю пішли ризики по банківському сектору.
"Це не означає, що в нас повністю пішли ризики з банківського сектору, оскільки непрацююча економіка не дає можливості кредитувати виробництво - ми знову випереджувальними темпами кредитуємо фізичних осіб", - сказав голова ради Нацбанку.
Він також висловив побажання щодо зміцнення української економіки шляхом ведення продуманої інвестиційної політики.
"Я був би щасливішим, якби на сьогоднішній день в Україні в результаті продуманої інвестиційної політики з'явилися б надійні позичальники-виробники, які, створюючи національний продукт, зміцнювали б міць української економіки", - зазначив Порошенко.
Нагадаємо, 16 травня Порошенко заявив, що міжнародні резерви України вперше в історії країни перевищили $39 млрд.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас