ЄС розмістить облігації для залучення грошей на порятунок Ірландії і Португалії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС розмістить облігації для залучення грошей на порятунок Ірландії і Португалії

Казна та Політика
210
Євросоюз планує почати розміщення облігацій, щоб залучити кошти для фінансування програм порятунку Ірландії і Португалії, повідомляє агентство Bloomberg із посиланням на джерело, знайоме з ситуацією.
За словами джерела, 10-річні облігації випускатимуться через Європейський механізм фінансової стабілізації (European Financial Stabilization Mechanism, EFSM).
Минулого тижня Євросоюз заявив, що розмістить 13 випусків облігацій в 2011 році. До звернення Португалії по допомогу ЄС планував розмістити 8 випусків для фінансування пакету порятунку Ірландії.
"Продаж бондів, ймовірно, отримає величезну підтримку, оскільки це актив з рейтингом AAA, - відзначає аналітик Commerzbank AG в Лондоні Девід Шнауц. - Я упевнений, що облігації розміщуватимуться з пристойною премією до ринку для залучення покупців".
Організаторами випуску облігацій, за словами джерела, є BNP Paribas SA, Credit Agricole CIB, Credit Suisse Group AG, DZ Bank AG і JPMorgan Chase & Co. Пізніше будуть випущені п'ятирічні облігації, відзначило джерело.
Нагадаємо, що 16 травня міністри фінансів єврозони одноголосно схвалили виділення пакету фінансової допомоги Португалії на загальну суму 78 млрд євро. Як повідомляється в заяві Єврогрупи, дві третини з цього обсягу планує надати ЄС, одну третину - МВФ. Очікується, що перший транш фінансової підтримки одночасно від ЄС і МВФ буде направлений Лісабону на початку червня.
В обмін на надання кредиту португальський уряд повинен буде вжити заходів для скорочення бюджетного дефіциту. У 2011 році дефіцит має скласти 5,9% ВВП, в 2012 - 4,5%, в 2013 - 3%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас