Договір щодо Nabucco підпишуть 6 червня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Договір щодо Nabucco підпишуть 6 червня

Енергетика
371
Церемонія підписання угоди між компаніями-учасницями консорціуму з будівництва газопроводу Nabucco ("Набукко") відбудеться 6 червня в Туреччині, повідомляє бакинське інформагентство АРА із посиланням на інтерв'ю телеканалу CNN Turk міністра енергетики Туреччини Танера Їлдиза.
Проект Nabucco передбачає транспортування природного газу з каспійського регіону в європейські країни в обхід Росії через Азербайджан, Грузію, Туреччину, Болгарію, Угорщину, Румунію і Австрію. Він розрахований на щорічне транспортування 31 мільярда кубометрів газу, що складе не більше 5% потреб ЄС в газі в 2020 році. Учасниками проекту з рівними частками по 16,67% є австрійські OMV, угорська MOL, болгарська Bulgargaz, румунська Transgaz, турецька Botas і німецька RWE.
За словами Їлдиза, що наводиться в повідомленні, завад для підписання угоди вже не залишилося, і його підпишуть всі компанії, що входять до консорціуму.
В травні стало відомо про зміщення термінів реалізації проекту - консорціум повідомив, що будівництво газопроводу планується почати в 2013 році, а комерційні постачання сировини - в 2017 році. Раніше передбачалося зробити це в 2012 і 2015 роках відповідно, проте виникли проблеми з пошуком постачальників. Турецький міністр відзначив, що протягом цього року спонсори проекту спробують отримати остаточну відповідь від азербайджанської сторони з приводу її участі в проекті.
"Якщо відповідь Азербайджану буде негативною, то ми почнемо переговори з Іраном, Іраком і Туркменістаном. Для нас і Європи цей проект має велике значення, і ми не маємо права втрачати час, тому ми використовуватимемо всі варіанти для реалізації Nabucco", - сказав він.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас