Ангела Меркель виступила проти реструктуризації боргів Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ангела Меркель виступила проти реструктуризації боргів Греції

Казна та Політика
660
Канцлер ФРН Ангела Меркель висловилася проти реструктуризації боргів Греції при виведенні країни з кризи. Про це глава уряду ФРН заявила напередодні в північнонімецькому Людвігслусті на з'їзді земельної організації Християнсько-демократичного союзу федеральної землі Мекленбург-Передня Померанія.
"Греція отримала кредит, який повинен бути погашений після 2012 року. У зв'язку з цим зараз неможливо швидко змінити правила, - сказала канцлер. - Інакше це призведе до важких наслідків для інших країн зони євро. Надійність і довіра на фінансових ринках вважається важливим капіталом".
Меркель заявила, передає ІТАР-ТАРС, що в зоні євро в майбутньому слід не тільки чітко дотримуватися правил поводження з боргами, а й збалансувати соціальну політику. Зокрема, пенсійний вік надалі слід визначати відповідно до демографічної ситуації, вважає вона. "В Іспанії вже проведена реформа, в Греції теж. Німеччині також було нелегко збільшувати пенсійний вік до 67 років", - додала канцлер. При цьому вона закликала Європу підтримувати конкурентоспроможність на світових ринках, щоб і надалі мати можливість реалізовувати свої товари. "Якщо Європа цього не зробить, вона не зможе забезпечити свій добробут", - застерегла вона.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас