Економіка Німеччини зменшить темпи зростання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Німеччини зменшить темпи зростання

Казна та Політика
331
Центральний банк Німеччини заявив, що відновлення найбільшої економіки Європи може трохи сповільнитися після потужного ривка на початку року.
"Зростання ВВП на 1,5% у першому кварталі року явно перевищує реальні економічні умови", - відзначається у звіті Бундесбанку.
У 2010 році економіка Німеччини збільшилася на рекордні 3,6%. Рівень безробіття впав до 19-річного мінімуму. Серед факторів, що загрожують економічному зростанню країни, називається зростаюча інфляція. "Ціновий клімат істотно погіршився", - говориться у звіті.
"Фінансова криза вдарила по Німеччині навіть сильніше, ніж по США. ВВП Німеччини скоротився через світову рецесію на 3,8%, а американська економіка лише на 2,6%. При цьому німецький уряд ввів набагато слабші стимулюючі заходи , ніж США, - пише Zachary Roth. - За даними Організації економічного співробітництва та розвитку безробіття в Німеччині становила 7,5% в 2009 році, що на 1,2% менше ніж до кризи. За той же період безробіття в США виросло на 4,7%. При цьому ситуація на ринку праці Німеччини продовжує поліпшуватися, а в Америці тупцює на тому ж рівні.
Дослідження показують, що Німеччина домагається цих успіхів завдяки інститутам ринку праці, що забезпечує зручну і тісну взаємодію між працівниками та роботодавцями. Зокрема, німці воліють скорочувати кількість робочих годин співробітника, ніж звільняти його остаточно".
"Дивно: коли з'являється інформація про те, що Німеччина досягла успіхів на ринку праці, всі говорять, що це прекрасно. Але коли який-небудь політик намагатися просунути подібні ідеї, що працюють в інших країнах (наприклад медичне обслуговування за рахунок держави, захисні соціальні механізми, які є в Німеччині, або інші розумні заходи) люди обурюються і кричать "геть соціалізм!""
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас