Китай в 2011 р. зосередиться на контролі інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай в 2011 р. зосередиться на контролі інфляції

Казна та Політика
109
Китай в 2011 році зосередиться на забороні інфляційного зростання, повідомив начальник міжнародного відділу Народного банку КНР Чжан Тао на форумі ЄБРР в Астані в п'ятницю.
"Зараз ми маємо певне занепокоєння, пов'язане з інфляційним тиском. Я думаю, що цього року найбільшою проблемою для нас буде те, як контролювати інфляційні чекання. І ми приймаємо відповідні заходи, спрямовані на протидію інфляційному зростанню, використовуємо цілий комплекс заходів для подолання цієї проблеми", - сказав він.
Представник китайського центробанку відзначив, що інфляція в країні останніми роками поступово знижується, "хоча протягом року квартальні і щомісячні оцінки показують досить високий рівень інфляції".
"Ми ведемо постійний діалог з нашими американськими колегами - міністром фінансів і главою Федерального резерву, які говорять про те, що вони не мінятимуть свою політику стосовно сильного долара. Тож я думаю, що в короткостроковій перспективі долар залишатиметься на своєму рівні, навряд чи буде девальвувати", - додав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас