ФРС США хоче проводити тести на достатність капіталу банків щороку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС США хоче проводити тести на достатність капіталу банків щороку

Валюта
179
Федеральна резервна система США (ФРС) хоче проводити тести на достатність капіталу банків щороку, а тих, хто не відповідає вимогам, позбавляти дивідендів. Про це пише в четвер газета "Ведомости". За інформацією видання, проект нових правил має бути схвалений радою керівників ФРС і в найближчі декілька тижнів винесений на публічне обговорення. Топ-менеджери банків вже почали обговорювати цю пропозицію зі співробітниками ФРС, яка не хоче знову допустити надмірно щедрих виплат акціонерам, через що в кризу багато банків виявилися недостатньо капіталізованими.
В 2009 році ФРС змусила пройти стрес-тести 19 найбільших банків США, нагадує газета. За їх підсумками 10 банків мали поповнити капітал майже на 75 млрд доларів. Bank of America (BOFA) потрібно було знайти додаткові 33,9 млрд, Wells Fargo - 13,7 млрд, GMAC - 11,5 млрд, Citigroup - 5,5 млрд, Morgan Stanley - 1,8 млрд.
В березні ФРС перевірила плани 19 найбільших банків на предмет достатності капіталу і багатьом з них дозволила збільшити дивіденди і викуп власних акцій. Але деяким, у тому числі BOFA, доведеться представити план заново, оскільки перший варіант регулятора не влаштував.
Якщо банки захочуть збільшити дивіденди і викуп своїх акцій в період між стрес-тестами, їм доведеться подавати ФРС новий план щодо капіталу.
Голова ФРС Бен Бернанке закликає банки продемонструвати, що у них "хороші системи ризик-менеджменту", а достатність капіталу дозволить "впоратися з потенційними втратами за сценарієм стрес-тестів" і "упевнено" відповідати нещодавно прийнятим міжнародним стандартам щодо капіталу.
"Ми також розглянули вимоги до достатності капіталу банківської системи в цілому, аби бути впевненими, що банківські кредити будуть доступні і сім'ям, і бізнесу, навіть якщо стан економіки буде гіршим від чекань", - заявив Бернанке.
Деякі американські банкіри скаржаться, що обмеження щодо капіталу дуже високі. Європейські чиновники, навпаки, докоряють ФРС в тому, що вона дуже швидко після кризи дозволила банкам збільшити дивіденди. Європейські регулятори заставляють проходити стрес-тести 90 найбільших місцевих банків, або дві третини сектора.
За матеріалами:
Відомості
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас