НАК Нафтогаз запевняє, що докладає зусиль для стабілізації ринку нафтопродуктів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАК Нафтогаз запевняє, що докладає зусиль для стабілізації ринку нафтопродуктів

Енергетика
286
Виконуючи доручення уряду, НАК Нафтогаз України докладає значних зусиль для стабілізації ситуації на ринку нафтопродуктів...
"На сьогоднішній день компанія уклала договір з Лисичанським НПЗ (ТНК-ВР Холдинг) для того, щоб забезпечити жителів - споживачів достатньою кількістю соціально важливих світлих нафтопродуктів (А-95, А-92 і дизпаливо) і стабілізувати ситуацію на ринку", - йдеться в повідомленні.
В Нафтогазі відзначили, що товарні інтервенції, заплановані компанією, можуть підірвати монопольні позиції українських імпортерів нафтопродуктів, склавши їм серйозну конкуренцію. "Саме тому деякі учасники ринку, зацікавлені в збереженні високих цін на бензин і дизпаливо, поширюють недостовірну інформацію з метою дискредитації діяльності компанії в очах громадськості", - наголошується в повідомленні.
Також в НАК відзначають, що переробка додаткових об'ємів нафти на Лисичанському НПЗ дозволить збільшити завантаження виробничих потужностей цього підприємства, забезпечуючи тим самим зайнятість і, отже, зарплати його працівникам.
"Наповнення стабілізаційного фонду нафтопродуктів дозволить державі протистояти загрозі виникнення дефіциту соціальних марок пального", - резюмується в повідомленні.
Раніше українські ЗМІ повідомляли, що НАК Нафтогаз України не зміг реалізувати на першому аукціоні 17 травня жодної тонни нафтопродуктів, вироблених на потужностях Лисичанського НПЗ (ПАТ ЛИНИК, Луганська обл.).
Нагадаємо, що зростання цін на популярні марки пального змусило українську владу переробляти нафту державних компаній на Лисичанському НПЗ. Уряд планував через аукціон продавати пальне за цінами нижче ринкових.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас