Медведєв не вважає Ходорковського небезпечним для суспільства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Медведєв не вважає Ходорковського небезпечним для суспільства

265
Таку думку президент висловив, виступаючи на прес-конференції в Сколково.
Звільнення екс-голови нафтової компанії ЮКОС Михайла Ходорковського не небезпечне для суспільства. Таку думку висловив президент Росії Дмитро Медведєв, виступаючи на прес-конференції в Сколково.
Один з журналістів запитав президента, чи небезпечний вихід Ходорковського на свободу.
"Питання коротке і відповідь теж коротка: абсолютно нічим не є небезпечним", - сказав президент.
Адвокат екс-глави ЮКОСа Юрій Шмідт ставиться до висловлення глави держави позитивно, але вважає, що цього мало. "Мені хотілося б, щоб питання було поставлене інше і відповідь була інша - відповідь, яка б більш чітко позначила позицію президента по відношенню до цього ганебного судилища", - сказав юрист кореспонденту BFM.ru. На думку Шмідта, це було у владі президента, а глава держави міг висловитися більш виразно, "не випереджаючи події в суді" [йдеться про розгляд у Мосміськсуді касаційної скарги на вирок Михайлу Ходорковському та Платону Лебедєву].
Проте захисник сказав, що йому доводиться задовольнятися тим, що є. "Можливо, навіть ці слова будуть почуті кимось, від кого залежить доля Ходорковського, тому я ставлюся до слів президента позитивно", - завершив Юрій Шмідт.
У грудні минулого року Ходорковський був засуджений Хамовнічеським районним судом Москви до 14 років позбавлення волі за розкрадання понад 218 млн тонн нафти і відмивання виручки. Якщо вирок набуде законної чинності, бізнесмен зможе вийти на свободу у 2017 році. Судова колегія у кримінальних справах Мосміськсуду розгляне скаргу на вирок відносно Ходорковського і Лебедєва у касаційному порядку 24 травня.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас