Меркель: У Греції, Іспанії та Португалії люди мало працюють — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Меркель: У Греції, Іспанії та Португалії люди мало працюють

Казна та Політика
796
Канцлер Німеччини Ангела Меркель виступила з жорсткою критикою Греції, Іспанії та Португалії. На її думку, в цих країнах Євросоюзу громадяни занадто мало працюють і занадто багато відпочивають.
"Йдеться про те, щоб люди в Греції, Іспанії та Португалії не йшли на пенсію раніше за громадян Німеччини", - сказала Меркель.
"Ми не можемо просто бути солідарними і говорити, що ці країни повинні все робити по-старому. Ми не можемо мати одну валюту за умови, що у когось буде багато вихідних днів, а у когось мало. Довго так не може продовжуватися", - цитує заяву канцлера агентство DPA.
Виступ глави Німеччини на партійному з'їзді викликав критику політичних опонентів канцлера, передає Газета.ру.
На думку глави соціал-демократів Зігмара Габріеля "пані Меркель продовжує грати на популізмі і настроях замість того, щоб висувати суттєві аргументи".
Голова фракції зелених у Європарламенті Даніель Кон-Бендіт назвав "абсурдом" заяву канцлера.
Протягом усього 2010 року Португалія називалася серед європейських країн, яким найближчим часом може загрожувати боргова криза. Однак у самій Португалії рішуче відмовлялися від фінансової допомоги Європейського Союзу, стверджуючи, що місцевий уряд зможе впоратися з ситуацією власними силами.
У Греції найвищий рівень державного боргу по відношенню до ВВП. Плюс до того величезний дефіцит бюджету. Все це результат неефективної економіки і великих соціальних зобов'язань.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас