АУБ вітає відмову Ради дозволити міжнародним фінансовим організаціям випускати гривневі облігації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АУБ вітає відмову Ради дозволити міжнародним фінансовим організаціям випускати гривневі облігації

Казна та Політика
119
Асоціація українських банків вітає відмову Верховної Ради дозволити міжнародним фінансовим організаціям випускати гривневі облігації.
Про це йдеться в повідомленні АУБ.
"За ініціативою АУБ 17 травня в 2011 Верховною Радою при розгляді у другому читанні відхилено законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про цінні папери та фондовий ринок" (№ 7258)", - йдеться в повідомленні.
Даний законопроект передбачав створення правових умов для емісії міжнародними фінансовими організаціями на території України боргових цінних паперів - облігацій у національній валюті.
Рішення про відхилення законопроекту було схвалене парламентаріями з урахуванням аргументації, наведеної у сесійній залі парламенту головою ради АУБ, депутатом Станіславом Аржевітіним (фракція Блоку "Наша Україна-Народна Самооборона").
За словами депутата, національний ринок цінних паперів і банківська система лише почали підніматися після фінансової кризи 2008-2009 років, а в такій ситуації поява потужного емітента у вигляді міжнародних фінансових організацій не тільки створить суттєві конкурентні переваги в порівнянні з національними емітентами (державою, підприємствами, місцевими органами влади, банками), але і створить умови до відтоку капіталу за кордон.
Він також вважає, що, враховуючи номінування облігацій в гривні, можна було б очікувати і на істотний тиск на курс національної валюти в разі репатріації залучених міжнародними фінансовими організаціями коштів за кордон.
Голова ради АУБ зазначив також, що асоціація виступає за активне впровадження нових фінансових інструментів, які дозволять акумулювати внутрішні інвестиційні ресурси на всіх рівнях фінансового ринку.
Водночас, він підкреслює, що воно повинно служити стратегічній меті національного розвитку - залученню як внутрішніх, так і зовнішніх інвестицій в реальний сектор економіки України для забезпечення відновлення економічного потенціалу держави.
У нинішній ситуації, переконана АУБ, допуск на національний ринок капіталу міжнародних емітентів для реалізації своїх цілей є не тільки передчасним, а й шкідливим.
Як повідомляло агентство, 17 травня Верховна Рада відмовилася дозволити міжнародним фінансовим організаціям випускати в Україні облігації, номіновані в гривнях.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас