На небезпечних ділянках АЕС "Фукусіми-1" роботів замінили живі люди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На небезпечних ділянках АЕС "Фукусіми-1" роботів замінили живі люди

Енергетика
625
Ліквідатори аварії на японській АЕС "Фукусіма-1" увійшли сьогодні до другого енергоблоку станції. Там знаходиться один з аварійних реакторів і, очевидно, зберігається високий рівень радіації.
Як повідомляє ІТАР-ТАРС, вони проникли в цю будівлю вперше з середини березня, коли там стався вибух, що пошкодив обладнання і, як вважають експерти, саму атомну енергетичну установку.
Фахівці повинні виміряти рівень випромінювання і встановити масштаби руйнувань. Раніше таку ж роботу виконували роботи. Проте всередині будівлі виявився дуже високий рівень вологості, що вело до сильного затуманення лінз об'єктивів. В результаті від використання роботів довелося відмовитися, і небезпечну роботу сьогодні виконують люди.
Дослідження будівлі - частина підготовчої роботи до монтажу системи циркуляції води, що охолоджує. Її передбачається встановити на всіх трьох пошкоджених реакторах. Судячи з усього, в них сталося практично повне розплавлення палива, яке стекло в нижню частину установок. Принаймні в одному з реакторів паливо, що розплавилося, пропалило невеликі за об'ємом діри в днищі. Оператор АЕС, енергетична компанія Tokyo Electric Power, обіцяє до середини липня змонтувати обладнання для циркуляції води і приступити до стабільного охолодження установок.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас