СБ виділить Україні 200 мільйонів доларів на енергоефективність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ виділить Україні 200 мільйонів доларів на енергоефективність

Валюта
262
Рада директорів Світового Банку (СБ) схвалила виділення 200 мільйонів доларів кредиту в рамках фінансування "Проекту з енергетичної ефективності в Україні". Позика профінансує інвестиції в програми зі енергозбереження в промислових компаніях, муніципалітетах і муніципальній власності, а також в енергосервісних компаніях.
"Проект сприятиме досягненню Україною своїх амбітних цілей щодо зниження енергоємності на 20% до 2015 року і на 50% до 2030 року. Це також сприятиме зниженню залежності України від імпорту газу, отже, зниженню ризиків у сфері енергетичної безпеки, а також понизить витрати енергії", - йдеться в релізі банку.
"Потенціал для підвищення енергоефективності в Україні величезний. Якщо країна поставить мету досягти зниження енергоємності на рівні Польщі, то це може понизити енергоспоживання приблизно на третину. У свою чергу, це може призвести до скорочення споживання природного газу як мінімум на 30%", - сказав Мартін Райзер, директор Світового Банку, керівник справами по Україні, Білорусі і Молдові.
Банк повідомив, що реалізація проекту дозволить скоротити викиди СО2 на 1 мільйон тонн на рік. Очікується, що програма сприятиме створенню нових робочих місць як безпосередньо, так і побічно за рахунок збільшення конкурентоспроможності в результаті менших витрат енергії.
Як позичальник виступив державний "Укрексімбанк".
Згідно з додоповіддю, інвестиції в підвищення енергетичної ефективності будуть направлені на фінансування 6 суб-проектів: 1) модернізація неефективного і застарілого устаткування; 2) встановлення промислового устаткування високої енергетичної ефективності; 3) використання газових і теплових відходів від промислових процесів; 4) поліпшення виробничих систем; 5) зниження втрат енергії в комунальному секторі; 6) зниження втрат енергії в будівлях.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас