Міненерговугілля: У зв'язку з надлишком на ринку ДТ його вартість необхідно знизити до 9,6 грн/л — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міненерговугілля: У зв'язку з надлишком на ринку ДТ його вартість необхідно знизити до 9,6 грн/л

Енергетика
344
Експертно-аналітична група з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Міністерстві енергетики та вугільпрому порекомендувала трейдерам у зв'язку з надлишком на ринку дизельного палива (ДТ) знизити його вартість до 9,6 грн за літр. Про це повідомляє прес-служба міністерства.
Експерти також рекомендували трейдерам нафтопродуктів дотримуватися встановленого на попередньому засіданні ЄАГ цінового коридору на бензин марки А-95 - 10 грн за літр.
Учасники експертно-аналітичної групи висловили упевненість в тому, що ресурсна база нафтопродуктів в Україні є достатньою для безперебійного забезпечення ринку.
Вартість дизельного палива в Києві на сьогодні перебуває в проміжку 9,6-9,95 грн.
Минулого засідання експертно-аналітична група підвищила ціновий коридор для бензину А-95 на 5 коп. - до 10 грн і на 15 коп. - до 9,6 грн на ДТ. Тоді, головуючий на засіданні Експертно-аналітичної групи з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Міненерговугілля міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко закликав нафтотрейдерів з розумінням ставитися до виконання рекомендацій ЕАГ, зазначивши, що уряд виконав свою обіцянку і знизило ставки акцизного збору на нафтопродукти.
Нагадаємо, 27 квітня Бойко заявляв, що Міненерговугілля має намір звернутися до правоохоронних органів для притягнення до відповідальності спекулюють нафтотрейдерів.
Раніше, 14 квітня Міністерство енергетики та вугільної промисловості України рекомендувало дотримуватися верхньої межі цінового коридору в 9,95 грн на бензин А-95 і 9,45 грн на дизельне пальне, 6 квітня - 9,85 грн/л на бензин марки А-95, і 9,35 грн/л на дизельне паливо, підвищивши ціновий коридор на 0,1 грн - з 9, 75 грн/л на бензин А-95 і 9,25 грн/л на дизельне паливо.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас