Лукашенко: Росія готова надати Білорусі кредитну підтримку в сумі понад 6 млрд доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко: Росія готова надати Білорусі кредитну підтримку в сумі понад 6 млрд доларів

Казна та Політика
305
Росія готова надати Білорусі кредитну підтримку в сумі понад 6 млрд доларів. Про це заявив у вівторок білоруський президент Олександр Лукашенко, приймаючи з доповіддю прем'єр-міністра Михайла Мясниковича, повідомляє прес-служба глави держави.
"Я тільки що говорив з президентом Росії Дмитром Анатолійовичем Медведєвим. Він зателефонував мені. У нас йдуть переговори з Російською Федерацією про надання стабілізаційного кредиту на підтримку курсу білоруського рубля. З усіх переговорів вони готові до того, щоб терміново, якщо це потрібно, і нетермінових, якщо це нам не потрібно, відреагувати на це. І це приблизно 3,1 мільярда доларів, якщо ми, звичайно, будемо підписувати з ними відповідну угоду", - сказав Лукашенко.
За його словами, наразі всі вже практично зроблено, і Білорусь може отримати вказаний кредит.
Крім того, Лукашенко відзначив: "Приблизно 3 мільярди доларів - це майбутні продажи наших товарів. Нас готові прокредитувати. Разом виходить шість з гаком мільярдів доларів - цього досить цього року... не тільки для стабілізації, але і для того, щоб мати солідні золотовалютні резерви".
"Але при цьому треба мати на увазі, що економіка в нас все-таки зростає, ВВП 112,3% до аналогічного періоду минулого року - це високо. Звичайно, небагато коштів не вистачає, оскільки ще високі ціни на нафту, сировину, комплектуючі і т. д. Це об'єктивно. Але це тимчасові труднощі, і я хотів би, щоб уряд і Національний банк не дуже-то тут старалися в плані позикових коштів, тому що їх доведеться повертати. Тому орієнтація на те, що жити треба за коштами", - цитує білоруського президента його прес-служба.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас