Інфляція у Великобританії прискорилася в квітні до 4,5%, вище за прогноз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція у Великобританії прискорилася в квітні до 4,5%, вище за прогноз

Казна та Політика
134
Темпи зростання споживчих цін у Великобританії прискорилися в квітні 2011 року до 4,5% у річному вирахуванні з 4% у попередньому місяці, свідчать дані Національного статистичного управління країни.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, прогнозували інфляцію на рівні 4,1%.
Підйом споживчих цін в квітні щодо попереднього місяця прискорився з 0,3% до 1%, експерти прогнозували цей показник у 0,7%.
Темпи інфляції в квітні були максимальними з 2008 року. Інфляція перевищує цільовий рівень росту споживчих цін, встановлений Банком Англії на позначці в 2% у річному вираженні.
Глава Банку Англії Мервін Кінг відповідно до закону зобов'язаний направляти в міністерство фінансів лист, що пояснює причини, за якими інфляція знаходиться вище за порогове значення (2%). Кінг у вівторок відправить вже шостого листа міністру фінансів Джорджу Осборну за останні півроку.
Показник базової інфляції, що не включає в себе ціни на продукти харчування, тютюнові вироби, алкоголь та енергоносії, у квітні становив 3,7% проти 3,2% місяцем раніше. Аналітики очікували на збереження базової інфляції на березневому рівні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас