В Європі вважають, що гроші Лукашенка - в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європі вважають, що гроші Лукашенка - в Україні

Валюта
429
У Європейському Союзі готують список економічних санкцій проти білоруського режиму, передає УНІАН з посиланням на місцеві ЗМІ.
За даними видання, обмежувальні санкції можуть, зокрема, торкнутися, державних компаній "Білнафтохім", "Білтехекспорт" і "Білоруськалій".
При цьому дипломати розуміють, що санкції, швидше за все, не вплинуть суттєво на особисті заощадження президента Александра Лукашенка, які той вивів у російські та українські банки, вклав у нерухомість і поклав на офшорні рахунки в Росії і в одній з країн-членів ЄС.
"Щоб ​​виявити ці рахунки, необхідна серйозна спецоперація, але жодна країна-член не хоче зараз витрачати ресурси на це завдання", - заявив виданню європейський дипломат.
За даними видання, новий список санкцій може бути готовий до 23 травня, коли в Брюсселі відбудеться засідання Ради закордонних справ Євросоюзу.
31 січня цього року Рада закордонних справ ЄС ввела обмежувальні санкції проти 157 чиновників Білорусі, відповідальних за жорстокий розгін демонстрантів після президентських виборів 19 грудня 2010 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас