ДПСУ: Загальну систему оподаткування обрали понад 300 тис. колишніх "спрощенців" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПСУ: Загальну систему оподаткування обрали понад 300 тис. колишніх "спрощенців"

Казна та Політика
985
Загальну систему оподаткування обрали понад 300 тис. з 1,5 млн. суб'єктів господарювання (фізичних осіб-підприємців), які раніше працювали на спрощеній системи оподаткування, зокрема, на єдиному та фіксованому податках, повідомив глава Державної податкової служби України (ДПСУ) Віталій Захарченко на прес-конференції в понеділок.
"Можна зробити висновок, що ті підприємства, які працювали на єдиному та на фіксованому податку перереєструвались на загальну систему оподаткування. Якщо подивитися на цифру за загальною системою оподаткування, то вона перевищує загальну цифру тих підприємців, які працювали на єдиному та фіксованому податку", - сказав Захарченко.
За його даними, кількість платників, які перебувають на загальній системі оподаткування з 1 квітня 2010 року до 1 квітня 2011 року збільшиться з 1,1 млн до 1,4 млн.
Захарченко пояснив, що станом на 1 квітня 2011 року в порівнянні з даними на 1 квітня 2010 року кількість платників, які працюють на єдиному податку, зменшилася з 1,21 млн до 950 тис., а на фіксованому податку - з 306 тис . до 237 тис.
Водночас, в цілому на 1 квітня 2010 року в Україні зареєстровано фізичних осіб-підприємців 2,424 млн, а на 1 квітня 2011 року ця цифра збільшилася до 2,448 млн.
Як повідомлялося, щодо спрощеної системи оподаткування до внесення відповідних змін до Податкового кодексу, який набув чинності з 1 січня 2011 року, продовжує діяти указ президента "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" №727/98 від 3 липня 1998 року.
Крім того, з 1 квітня 2011 р. розділом III Податкового кодексу, який регулює оподаткування прибутку підприємств, зокрема, введено заборону юрособам відносити закупівлі товарів і послуг у "спрощенців"-фізосіб на валові витрати при визначенні об'єкта обкладення податком на прибуток, тобто фактично обкладати їх за ставкою податку на прибуток.
В свою чергу, Кабінет міністрів України займається розробкою законопроекту, що передбачає регулювання діяльності "спрощенців".
Раніше перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєва повідомляв, що ряд міністерств і відомств має до 20 травня надати уряду результати аналізу діяльності фізичних осіб-підприємців, які перебувають на спрощеній системі оподаткування.
Крім того, в парламенті групою депутатів, уже зареєстрований альтернативний законопроект щодо врегулювання діяльності "спрощенців".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас