Експерти: Тиск на золото найближчим часом збережеться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Тиск на золото найближчим часом збережеться

Фондовий ринок
687
Тиск на котирування золота найближчим часом збережеться. У центрі уваги учасників ринку на поточному тижні буде чергова зустріч міністрів фінансів європейських країн, де на порядку денному - ситуація з борговими проблемами Греції, Португалії та Ірландії.
У разі якщо виправдаються очікування на те, що Греції можуть знадобитися додаткові 60 млрд. євро для вирішення боргових проблем і буде потрібна реструктуризація боргів країни, котирування долара, за оцінками аналітиків Forex CLUB в Україні, отримають додатковий імпульс для зростання, тим самим знизивши вартість золота. Підтримкою для дорогоцінного металу на поточному тижні буде виступати рівень 1445,0 доларів США за трійську унцію.
У разі виходу позитивних макроекономічних даних з єврозони, зокрема, показника інфляції за квітень, а також даних з індексу ділової активності в Німеччині за травень і знаходження компромісів з приводу ситуації в Греції та Португалії, золото може відновити своє зростання. Рівнем опору на найближчі п'ять торгових сесій може стати значення 1540,0 доларів США за трійську унцію. Котируванням золота на початку минулого тижня вдалося повернути частину своїх втрат після обвальних розпродажів.
Причиною цьому, на думку аналітиків, стали поновлення побоювань учасників ринку з приводу відновлення світової економіки, які спонукають інвесторів до покупок дорогоцінного металу як активу-притулку. Додаткову підтримку дорогоцінному металу надавали зростаючі ціни на нафту. В результаті, золото зуміло досягти своїх тижневих максимумів - 1526,40 доларів США за трійську унцію.
Однак з другої половини минулого тижня золото почало здавати позиції. Побоювання учасників ринку з приводу боргової кризи в єврозоні та нові попередження агентства Standard & Poor про те, що португальським банкам, можливо, буде потрібна більш значна підтримка з боку уряду, чинили тиск на вартість дорогоцінного металу. Падіння вартості більшості товарно-сировинних активів також не підтримало золото. У підсумку, золото за минулий тиждень практично не змінилося в ціні, і торги закрилися на рівні 1494,75 доларів США за трійську унцію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас