Нафта дешевшає на побоюваннях нової глобальної кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на побоюваннях нової глобальної кризи

Енергетика
1319
Світові ціни на нафту знижуються в понеділок на тлі заяви президента США Барака Обами про те, що якщо влада країни не зможе підняти "стелю" по зовнішніх позиках, світу загрожуватиме нова фінансова криза, свідчать дані торгів.
Вартість червневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 8:55 мск знизилася на 0,98 долара, або на 0,98% - до 99,67 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,5 долара, або на 0,44% - до 113,33 долара за барель.
"В даний час все, що якимось чином може вплинути на темпи зростання економіки США, так чи інакше позначається на вартості нафти", - цитує агентство Bloomberg економіста National Australia Bank Ltd. у Мельбурні Бена Уестмора.
Негатив на ринках "чорного золота" підтримують у тому числі побоювання, пов'язані з грецьким боргом і можливим сповільненням темпів європейського економічного розвитку на тлі відсутності спільної точки зору на вирішення цього питання.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас