Німецькі експерти: Аварія на "Фукусімі-1" - наслідок халатності наглядових інстанцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецькі експерти: Аварія на "Фукусімі-1" - наслідок халатності наглядових інстанцій

Енергетика
429
Викликана цунамі катастрофічна аварія на атомній електростанції "Фукусіма-1" є виключно наслідком халатності японських наглядових інстанцій. До такого висновку дійшли експерти Технічного об'єднання компаній-операторів електростанцій VGB PowerTech. У Берліні 17 травня вони представлять доповідь "Відмінності в диференційованій концепції заходів безпеки: порівняння "Фукусіми Даїчі" з німецькими об'єктами", повідомляє в неділю, 15 травня, газета Welt am Sonntag.
Глава відділу АЕС у філії VGB PowerTech в Ессені Людгер Морбах, зокрема, відзначив, що за останні 500 років в Японії було 14 цунамі з висотою хвилі вище 10 метрів, тобто в середньому - кожні 36 років. Проте японські АЕС, у тому числі й "Фукусіма-1", розраховані лише на 10-метрові хвилі. Це означає, що за статистичною вірогідністю аварія через цунамі, що перевищує 10 метрів, може статися на прибережній атомній електростанції в Японії разів на 30-35 років.
На думку Людгера Морбаха, такі волаючі пропуски в системі атомної безпеки Японії викликані тим, що найстаріші японські АЕС, в число яких входить і "Фукусіма-1", споруджувалися американськими компаніями за нормами безпеки, що діють в США, і японські наглядові органи бездумно скопіювали американські стандарти. При цьому вони не врахували того, що в США, на відміну від Японії, цунамі взагалі не буває, відзначив експерт.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас