СБУ відкрила кримінальну справу проти "Нібулону" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ відкрила кримінальну справу проти "Нібулону"

Кримінал
1126
Управління Служби безпеки України в Миколаївської області реанімувало справу 2008 року про спробу ТОВ СП "Нібулон" повернути ПДВ на суму 144,5 тис. грн., тобто за фактом замаху на привласнення чужого майна в великих розмірах. Про це повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".
Цю ж суму ще на початку 2009 року намагалася оспорити місцева Податкова адміністрація. Проте тоді "Нібулон" виграв у податківців декілька судів, включаючи Вищий адміністративний. Судді стали на сторону "Нібулону", враховуючи ту обставину, що комерційні підприємства не повинні перевіряти своїх контрагентів, яких в зернотрейдера понад 4000.
Дії СБУ стали черговим кроком влади в ускладненні бізнесу "Нібулону". Раніше народний депутат Інна Богословська заявила, що держава має намір отримати 25% статутного фонду зернотрейдера, потім компанія не отримала квот на вивезення зернових на експорт.
Нинішні суди компанії стосовно неповернення ПДВ виявилися невдалими. Районний і Апеляційний суди не підтримали скаргу "Нібулону" на постанову про порушення СБУ кримінальної справи.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас