Рахункова палата оцінює зростання ВВП в Україні в I кв. на 5,7% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рахункова палата оцінює зростання ВВП в Україні в I кв. на 5,7%

Казна та Політика
119
Зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України в січні-березні 2011 року склало 5,7%, вважають експерти Рахункової палати.
"Виконання державного бюджету в першому кварталі поточного року здійснювалося в умовах пожвавлення економіки. Приріст реального ВВП, за експертною оцінкою Рахункової палати, становив 5,7%", - повідомляється на веб-сайті відомства за підсумками аналізу виконання держбюджету в першому кварталі.
У повідомленні відзначається, що зростання економічної активності не супроводжувалося відповідним поліпшенням стану ринку праці: кількість зареєстрованих безробітних за січень-березень зросло на 12,6%.
"Підсилилася напруженість на ринку праці. Кількість офіційно зареєстрованих безробітних, за методологією Державної служби статистики, за січень-березень зросла на 12,6% і до 1 квітня склала майже 614 тис. осіб", - відзначає Рахункова палата.
При цьому, за її даними, всупереч вимогам законодавства три чверті підприємств державного сектору економіки - суб'єктів природніх монополій працювали протягом першого кварталу 2011 року без затверджених фінансових планів, що значно обмежило можливість здійснення державного контролю над їх діяльністю.
Як повідомлялося, згідно даним Дерстату, реальний ВВП України в 2010 році виріс на 4,2%. Уряд країни прогнозує прискорення росту ВВП в 2011 році до 4,5%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас