МВФ підтверджує, але не коментує думку заступника глави фонду, що США скоро перестануть бути найбільшою економікою світу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ підтверджує, але не коментує думку заступника глави фонду, що США скоро перестануть бути найбільшою економікою світу

Казна та Політика
557
Нещодавня заява першого заступника глави МВФ Джона Ліпскі про те, що американська економіка незабаром перестане бути найбільшою у світі, - це "не стільки офіційна позиція, скільки судження про те, що представляється правдоподібним". Так прокоментувала у четвер слова свого керівництва на регулярному брифінгу для журналістів офіційний представник МВФ Керолайн Аткінсон.
З іншого боку, вона констатувала той очевидний факт, що офіційні публічні висловлювання Ліпскі за визначенням відображають позицію МВФ. "Якщо перший заступник директора-розпорядника так сказав, значить, це..." - вимовила Аткінсон, не закінчивши фрази.
На початку травня Ліпскі виступав на американсько-французькому семінарі у Вашингтоні. У розділі промови, присвяченому США, він, зокрема, заявив, що "протягом найближчого десятиліття або навіть швидше" США "перестануть бути найбільшою економікою світу з реального розміру ВВП".
Високопоставлений міжнародний чиновник не уточнив, кому США можуть поступитися економічною пальмою першості в світі, але зрозуміло, що це може бути тільки швидко зростаючий Китай. За словами Ліпскі, подібний сценарій "вельми вірогідний" і "користується широким визнанням".
На прохання більш детально прокоментувати цю тему Аткінсон не відгукнулася.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас