Мінфін Німеччини розслідує факт витоку інформації про секретну зустріч міністрів фінансів ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Німеччини розслідує факт витоку інформації про секретну зустріч міністрів фінансів ЄС

Казна та Політика
336
Уряд Німеччини серйозно заклопотаний тим, що в ЗМІ просочилася інформація про секретну зустріч міністрів фінансів країн Євросоюзу, що обговорювали в Люксембурзі ситуацію з борговою кризою в Греції. Про це пише газета РБК daily.
Особливе роздратування це викликало у глави німецького Мінфіну Вольфганга Шойбле, який підозрює витік саме зі свого відомства і вже дав розпорядження про пошук "крота".
Шойбле зробив перші висновки у зв'язку з фактом витоку в ЗМІ зі свого міністерства службового документа з аналізом фінансового стану Греції. Як стало відомо Handelsblatt, ще на початку нинішнього тижня Шойбле наказав почати службове розслідування з тим, щоб знайти у власних лавах зрадника.
За даними джерел Handelsblatt, Шойбле був дуже невдоволений тим, що пов'язаний з підготовкою зустрічі його колег з низки європейських країн документ опинився минулої п'ятниці в розпорядженні преси, причому потрапив у ЗМІ прямо з кабінетів Мінфіну. Даний документ містив аналіз наслідків можливого виходу греків з валютного союзу. Результатом публікації став спекулятивний вибух на фінансових ринках, а курс євро впав.
На першому етапі службового розслідування в Мінфіні ФРН було встановлено, що коло осіб, які мали прямий доступ безпосередньо до документа або ж знайомих з його змістом, обмежується приблизно 20 співробітниками. Природно, "порушника" чекають тепер серйозні неприємності. Шойбле розпорядився, щоб всі причетні до роботи над цим аналізом чиновники дали письмові розписки в тому, що службову таємницю вони не розголошували. Крім того, перевірці піддаються і комп'ютери співробітників, що попали під підозріння, - на предмет того, чи не розсилався з них секретний документ електронною поштою.
За словами джерел Handelsblatt, службове розслідування в Мінфіні ФРН веде спеціальна комісія під керівництвом держсекретаря Ханса Бернхарда Бойса, який гарантовано нічого не знав про підготовку секретного аналізу щодо Греції.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас