S&P присвоїло планованому випуску облігацій Львова на 90 млн грн. рейтинги "CCC+/uaBB" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P присвоїло планованому випуску облігацій Львова на 90 млн грн. рейтинги "CCC+/uaBB"

Казна та Політика
99
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's присвоїло довгостроковий рейтинг боргового зобов'язання в національній валюті "ССС+" і рейтинг за національною шкалою "uaBB" випуску пріоритетних незабезпечених облігацій на суму 90 млн грн. (приблизно $12 млн), запланованому Львовом ("CCC+/uaBB").
Як сказано в повідомленні агентства в четвер, майбутній випуск також отримав рейтинг очікуваного відшкодування боргу після дефолту "4".
Згідно з даними S&P, кошти від продажу нових облігацій будуть використані для погашення решти заборгованості (90 млн грн.) по облігаціях міста, що обертаються в даний час, в загальному обсязі 200 млн грн. із ставкою купона 20% і терміном погашення в 2014 році.
Випуск передбачає щоквартальні фіксовані купонні платежі з розрахунку не більше 14% річних і трирічний термін обігу.
Рейтинги облігацій відповідають рейтингам Львова, які відображають низьку фінансову гнучкість цього міста, зумовлену особливостями української системи міжбюджетних відносин, а також продовження тиску на витрати міського бюджету, пов'язане, зокрема, з необхідністю поліпшення інфраструктури зважаючи на проведення в місті декількох футбольних матчів Євро-2012 під егідою УЄФА. Стримуючий вплив на рівень рейтингу також надають слабкі показники ліквідності, низька, на думку S&P, кредитна культура міста (неплатежі по гарантіях) і невисокий рівень добробуту в міжнародному контексті.
Вплив цих негативних чинників компенсується невисоким рівнем витрат Львова на обслуговування і погашення боргу, його роллю одного з комерційних центрів Західної України, а також диверсифікованою структурою економіки, сказано в повідомленні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас