Попит на готівкову іноземну валюту скоротився — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Попит на готівкову іноземну валюту скоротився

Валюта
566
Обсяг купленої населенням готівкової іноземної валюти в квітні знизився на 11,49% до 2,35 млрд. доларів, обсяг продажу зріс на 2,35% до 1,5885 млрд. доларів. Чисте сальдо покупок готівкової іноземної валюти скоротилося на 30,95% до 762 млн. доларів, що, перш за все, зумовлено стабільністю гривні: середній курс продажу готівкового долара в квітні знизився на 0,08% до 7,981 грн.
Відносно високий рівень інфляції в квітні (1,3%), викликаний підвищенням цін на продукти харчування, тарифи на комунальні послуги, зростанням цін на бензин, сприяв збільшенню витрат резидентів на товари першої необхідності замість купівлі іноземної валюти. Цілком можливо, що з цих же причин третій місяць поспіль підвищується кількість проданої готівкової валюти.
Частка готівкового валютного ринку в загальному обсязі валютного ринку скорочується вже декілька місяців: з 20,37% в січні до 14,64% в квітні. Така тенденція свідчить про пониження впливу настроїв населення на валютний ринок в країні.
Попит на готівкову іноземну валюту в травні традиційно знизиться, що пов'язано з великою кількістю вихідних. У літні місяці попит на валюту багато в чому залежатиме від динаміки вартості долара. Поки підстав для істотного стрибка долара в країні немає. Це дає можливість прогнозувати помірні обсяги покупок населенням готівкової іноземної валюти в червні-серпні, - відзначає Микола Івченко, керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні.
Обсяг чистих інтервенцій НБУ на міжбанківському ринку в квітні, на тлі збільшення експорту товарів і послуг, істотних обсягів приватних перекладів до України з-за кордону, склав 1,0709 млрд. доларів, що на 327,16% більше, ніж в березні. У тому числі, завдяки цьому, ЗВР НБУ минулого місяця збільшилися на 1,9228 млрд. доларів до 38,3514 млрд. доларів. ЗВР Нацбанку на тлі продовження зростання світової економіки до кінця поточного року можуть перевищити позначку в 40 млрд. доларів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас