Гречка з Китаю надійшла в супермаркети — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гречка з Китаю надійшла в супермаркети

Аграрний ринок
879
Гречана крупа з Китаю, перша партія якої була імпортована в Україну в кінці квітня, почала надходити в торгові мережі, повідомив генеральний директор компанії-імпортера ТОВ "Хліб Інвестбуд" Роберт Бровді.
"Частина поставленої продукції (гречки) на сьогоднішній день перебуває у роздрібній мережі", - сказав він на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у середу.
За його словами, наразі крупа реалізується в мережах "Таврія-В", "Сільпо", "Віртус" і "АТБ". Крім того, керівник компанії відзначив, що ведуться переговори про продаж китайської гречки в мережі супермаркетів "Фуршет" і "Велика Кишеня".
Він впевнений, що ввезений в країну обсяг буде реалізований протягом 2-3 тижнів.
"Ніяких передумов для того, щоб дана продукція залишилася нереалізованою, немає", - підкреслив Р. Бровді.
Він також зазначив, що укладений 21 лютого цього року з китайською стороною контракт передбачає імпорт в Україну 4 тисячі тонн гречки. Передбачається гарантоване ввезення до країни 2 тисячі тонн крупи, а об'єм буде імпортуватися в разі потреби. В Україну двома вантажами (25 квітня і 4 травня) вже надійшло 816 тонн. Наступні постачання заплановані на початок червня цього року.
Бровді наголосив, що китайська гречка закуповується компанією "Хліб Інвестбуд" виключно за власні обігові кошти розміром 4 мільйони доларів і не буде використана для закладки ні в державний резерв, ні в державний інтервенційний фонд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас