Клюєв: Уряд буде жорстко контролювати використання бюджетних коштів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Клюєв: Уряд буде жорстко контролювати використання бюджетних коштів

Казна та Політика
1398
Кабінет міністрів буде жорсткіше контролювати використання бюджетних ресурсів центральними та місцевими органами виконавчої влади, заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, повідомляє прес-служба першого віце-прем'єра.
"І президент України, і прем'єр-міністр вкрай незадоволені випадками необґрунтованих бюджетних витрат, які дозволяють собі деякі чиновники", - додав він.
Клюєв повідомив, що доручив всім міністрам і керівникам центральних органів влади подати Мінфіну докладні відомості про витрати бюджетних коштів для придбання автотранспорту, меблів, іншого обладнання, мобільних телефонів і комп'ютерів за 2010-2011 роки. Також йдеться про витрати на проведення святкових заходів та оздоровлення керівного складу державних органів, а також установ та організацій, які утримуються з державного бюджету, додав перший віце-прем'єр.
За його словами, Міністерство фінансів і Державне казначейство повинні в тижневий термін систематизувати інформацію і запропонувати варіанти скорочення й оптимізації витрат бюджетних коштів. Їм також доручено запровадити щомісячний моніторинг таких витрат і доповісти на черговому засіданні Кабінету Міністрів, додав А. Клюєв.
Він повідомив, що Держфінінспекція повинна підготувати аналітичний звіт про ключові причини порушення фінансово-бюджетної дисципліни та запропонувати можливі механізми для мінімізації подібних ризиків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас