Єгипет скасував візовий режим з Лівією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єгипет скасував візовий режим з Лівією

Казна та Політика
324
Єгипетський уряд вирішив, що громадяни Лівії більше не мають потреби у візі для в'їзду на територію Єгипту. Про це повідомляє радіо "Свобода".
Посол Єгипту в Лівії Мохаммед Абдель-Хакама назвав цей крок свого уряду гуманним жестом, зробленим з урахуванням тих труднощів, з якими доведеться стикатися мешканцям сусідньої країни, щоб дістатися до посольства і консульств Єгипту зараз, коли Лівія охоплена збройним протистоянням.
За даними Міжнародної організації з міграції, 260 тис. лівійців знайшли притулок в Єгипті. Ця цифра включає і закордонних робітників.
Нагадаємо, з січня 2011 р. відбувається масова міграція громадян Тунісу, Єгипту та Лівії на італійський острів Лампедуза.
4 травня Єврокомісія (ЄК) визнала можливість призупинити дію Шенгенської угоди у зв'язку з імміграційною ситуацією в країнах Середземномор'я і тимчасово відновити контроль на прикордонних постах країн Євросоюзу (ЄС).
З ініціативою відновлення тимчасового прикордонного контролю всередині Шенгенської зони в ЄК звернулися уряди Італії та Франції. Причиною цього став притік 25 тис. емігрантів з Північної Африки, з яким зіткнулися обидві країни.
26 квітня 2011 р. Франція і Італія запропонували країнам ЄС розглянути можливість створення механізму, який дозволив би тимчасово відновлювати внутрішній прикордонний контроль у країнах Шенгенської зони.
19 березня 2011 р. коаліція п'яти західних країн - США, Франції, Великобританії, Канади та Італії - почала завдавати ракетних ударів по території Лівії у відповідності з резолюцією Ради Безпеки ООН, яка забороняє військовим літакам армії уряду цієї країни літати над її територією.
Шенгенська угода - угода про скасування паспортно-візового контролю на кордонах ряду держав ЄС, спочатку підписана 14 червня 1985 р. п'ятьма європейськими державами (Бельгією, Нідерландами, Люксембургом, Францією і Німеччиною). Вона набула чинності 26 березня 1995 р. 1 травня 1999 р. вона була замінена Шенгенським законодавством ЄС.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас